Recept mexicaans gevulde eieren

Ingrediënten:

Bereiding:

1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat afkoelen en pel ze.

2. Halveer de eieren in de lengte. Verwijder het eigeel en voeg dit toe aan een kom met de geraspte kaas, gehakte jalapeño peper (indien gebruikt), fijngehakte ui, geperst knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder.

3. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de kom en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar tot je een stevige, maar smeerbaar mengsel krijgt.

4. Verdeel het mengsel over de eierhelften en zet 10 minuten opzij om te rusten.

5. Verwarm de oven voor op 200°C en leg de Mexicaans gevulde eieren op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de eieren gedurende 25 minuten, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.

6. Maak de eiren af door de tortillia chips in het ei te steken.

7. Serveer de Mexicaans gevulde eieren warm met wat guacamole of salsa. Smullen maar!

Viel dit recept in de smaak? Probeer dan ook eens shakshuka, een heerlijk licht pittig ei recept. Ik weet zeker dat dit ook een succes wordt!

Bekijk per categorie
Meest gelezen