Mexicaanse soep maken 

Op zoek naar een soep met een twist? Dan moet je zeker deze Mexicaanse cactussoep proberen. Sopa de Nopales is een traditioneel gerecht dat vooral in Centraal- en Zuid-Mexico veel op tafel komt. Het geheim zit ‘m in de nopales, cactusbladeren die, zodra je ze goed kookt, een zachte, licht frisse smaak en een verrassend lekkere beet hebben. In combinatie met tomaten, kruiden en een beetje pit krijg je een warme kom vol comfort, Mexicaanse stijl.

Het klinkt misschien spannend, cactus eten, maar het is juist heel gezond en hartstikke normaal in de Mexicaanse keuken. Nopales zitten vol vezels, vitamines en antioxidanten. Je koopt ze meestal schoon en gesneden bij de toko of Mexicaanse supermarkt, ideaal dus als je eens wat anders wil maken.

Recept: Sopa de Nopales

Ingrediënten (voor 4 personen):

Bereidingswijze:

  1. Kook de cactusblokjes 15-20 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn en het slijm verdwijnt. Spoel goed na met koud water.

  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit ui, knoflook en chili. Voeg de tomaten en oregano toe, en laat het mengsel lekker sudderen.

  3. Voeg bouillon toe, breng aan de kook, doe de nopales erbij en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met koriander en limoen.

Deze soep is perfect als lichte lunch of voorgerecht, maar met een beetje rijst of bonen erbij maak je er zo een volledige maaltijd van. Serveer er wat tortillachips naast of een maiskolf van de grill en je hebt een heerlijk Mexicaans bordje comfort. Extra tip: de soep smaakt de volgende dag nóg lekkerder als de smaken goed zijn ingetrokken.

Bekijk per categorie
Meest gelezen