Deze variant op de ‘normale’ rode bolognese pasta ben ik jaren geleden tegengekomen op een receptenwebsite en is sindsdien niet meer weg te denken uit ons eigen receptenboekje. Iedereen thuis is dol op deze frisse, romige pasta bordenvol groente en behoort absoluut tot een van de favorieten. Daarnaast is de saus ook erg makkelijk en snel te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de saus van te voren te maken en op te warmen terwijl je de pasta aan het koken bent. Hoe je de saus maakt? Lees even verder
Ingrediënten
300 gram pasta naar keuze, wij gebruiken vaak tagliatelle.
400 gram kalfsgehakt, half om half gehakt is ook een goede optie.
150 gram mascarpone
4 stengels van een bleekselderij
1 venkelknol
1 grote ui, of 2 kleintjes
2 of 3 teentjes knoflook, je hebt nooit te veel knoflook.
100 ml witte wijn naar keuze
100 ml runderbouillon
80 gram Parmezaanse kaas
Klein bosje bieslook
Olijfolie
Bereiden
Snijdt groenten. Snipper de ui, pers of snijd de knoflook fijn. Snijdt de bleekselderij en venkel in kleine stukjes. Snipper de bieslook fijn en rasp alvast de Parmezaanse kaas, mocht je geen geraspte kaas hebben gekocht.
Verwarm wat olie in de pan en bak hier alvast de ui, bleekselderij, venkel en knoflook even aan. Geniet even van de heerlijke geur die vrijkomt en voeg daarna het kalfsgehakt toe. Bak dit circa 2 minuten even mee terwijl je het blijft roeren.
Voeg de runderbouillon en witte wijn toe in de pan en laat het voor 5 minuten even op laag vuur koken, zonder deksel.
Kook de pasta naar keuze zoals aangegeven op de verpakking.
Na de 5 minuten kun je de mascarpone toevoegen en laat de saus wederom zachtjes koken voor 110 minuten zonder deksel. Indien nodig kun je de saus op smaak brengen met wat peper en zout. Doe de helft van de geraspte kaas erbij, roer het goed door en doe de deksel op de pan. In principe is de saus nu klaar om te eten.
Verdeel de pasta over de borden, schep de bolognese bianco saus eroverheen en top het af met wat Parmezaanse kaas en bieslook.