Ingrediënten

Bereiden

  1. Snijdt groenten. Snipper de ui, pers of snijd de knoflook fijn. Snijdt de bleekselderij en venkel in kleine stukjes. Snipper de bieslook fijn en rasp alvast de Parmezaanse kaas, mocht je geen geraspte kaas hebben gekocht.
  2. Verwarm wat olie in de pan en bak hier alvast de ui, bleekselderij, venkel en knoflook even aan. Geniet even van de heerlijke geur die vrijkomt en voeg daarna het kalfsgehakt toe. Bak dit circa 2 minuten even mee terwijl je het blijft roeren.
  3. Voeg de runderbouillon en witte wijn toe in de pan en laat het voor 5 minuten even op laag vuur koken, zonder deksel.
  4. Kook de pasta naar keuze zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Na de 5 minuten kun je de mascarpone toevoegen en laat de saus wederom zachtjes koken voor 110 minuten zonder deksel. Indien nodig kun je de saus op smaak brengen met wat peper en zout. Doe de helft van de geraspte kaas erbij, roer het goed door en doe de deksel op de pan. In principe is de saus nu klaar om te eten.
  6. Verdeel de pasta over de borden, schep de bolognese bianco saus eroverheen en top het af met wat Parmezaanse kaas en bieslook.

Eet smakelijk!

Eens een risotto proberen? Neem een kijke bij ons truffelrisotto recept!
 

Bekijk per categorie
Meest gelezen