Een van mijn favorieten en meest gemaakte recepten in de tijd dat ik op mezelf woonde in Barcelona. Een super makkelijk en heerlijk recept wat ik heb ontdekt via een recepten website maar ook mijn eigen draai aan heb gegeven. Het recept wat ik op mijn eerste dag daar heb gemaakt, heeft toch een bijzonder plekje in mijn herinnering en deel ik graag met jullie. Door de ketjap saus is het net wat anders dan de reguliere kip met rijst recepten.
Ingrediënten voor personen
175 gram kipfilet
150 gram rijst
400 gram sperziebonen
1 kleine ui, of de helft van een grote ui
1 teentje knoflook
50 ml ketjap manis (zoete ketjap)
125 ml kippenbouillon (groentebouillon kan uiteraard ook)
1 kleine theelepel gemberpoeder of een snufje gesneden gember
Lente ui
Sesamzaadjes
Eventueel een eitje om omelet door de rijst te doen.
Bereiding
Maak in een glas een mix van de kippenbouillon, opgelost in wat warm water, met de ketjap manis en de gember. Roer dit goed door en laat de smaken even goed in elkaar trekken. Door het warme water is de bouillon goed opgelost en trekken de smaken van de ketjap, gember en bouillon beter in elkaar en lost de gember beter op.
Doe wat boter of olie in de pan en bak de kip aan. Voeg hier de ui en de knoflook aan toe.
Wanneer de ui glazig is en de kip wat gaar is gebakken, voeg je het mengsel van ketjap en bouillon toe. Laat het 15 minuten pruttelen maar mix het af en toe even goed door. Richting het einde wordt het wat sticky.
Kook ondertussen de rijst en de sperziebonen in andere pannen gaar.
Snij alvast de lente ui in kleine ringetjes.
Mocht je de saus nog wat te waterig of te dun vinden, kun je wat maizena of meel toevoegen.
Dien het gerecht op met als finishing touches de lente uitjes op de rijst en besprenkel de ki met wat sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Bekijk ook ons sushi bowl recept voor nog een leuke variatie op een rijstrecept!