Recept kerststol

Ingrediënten:

Bereiding:

1. Verwarm de melk en voeg de gist toe. Laat het mengsel 15 minuten staan totdat het begint te schuimen.

2. Voeg bloem, boter, suiker en kaneelpoeder toe aan het gistschuim. Mix alles goed door elkaar totdat een deeg ontstaat.

3. Voeg de eieren één voor één toe. Kneed het deeg nog ongeveer 10 minuten.

4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een lap die zo’n 2 cm dik is.

5. Bestrijk de lap met amandelspijs, rozijnen en krenten.

6. Vouw de lap in de lengte dubbel en druk de open randen aan elkaar.

7. Leg het gevormde deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het 30 minuten rusten.

8. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius en bak de kerststol ongeveer 40 minuten.

9. Haal de kerststol uit de oven en bestrijk hem met lauw water of eiwitschuim. Bestrooi met poedersuiker en laat de kerststol afkoelen op een rooster.

Bekijk per categorie
Meest gelezen