Recept wellington met gehakt

Ingrediënten:

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt samen met knoflook, ui, tomatenpuree, oregano en champignons. Roerbak tot het gehakt gaar is.

3. Voeg vervolgens de Worcestersaus en rode wijn toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen, of totdat het vocht is ingedampt.

4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop 4 plakken bladerdeeg. Verdeel het gehaktmengsel over de plakken bladerdeeg.

5. Vouw vervolgens de zijkanten van het bladerdeeg naar boven en druk de randen goed aan zodat er een mooi omhulsel ontstaat.

6. Bestrijk het geheel met het losgeklopte ei voor een bruine glans en bak vervolgens de wellington in ongeveer 25 minuten gaar en knapperig.

7. Laat de wellington afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveer het gerecht eventueel met groenten of aardappelschijfjes.

Bekijk per categorie
Meest gelezen