#1 Diepvries groente even gezonde optie voor op tafel

Hoewel verse groente onrijp geplukt worden en later nog tijdens het transport verder rijpen, worden diepvries groente op het rijpste moment geplukt. De verse groenten worden gekoeld bewaard en behandeld met chemicaliën om bederf te voorkomen. De diepvries groenten daar in tegen worden gelijk klaargemaakt en ingevroren, waardoor de minste voedingsstoffen verloren gaan.
Diepvriesgroenten bevatten meer Vitamine C dan verse groenten die al even in je koelkast liggen.

Leestip over voedingsbegeleiding >>

#2 Een goedkopere maaltijd op tafel met diepvries groenten.

Diepvriesgroenten zijn 55% goedkoper dan verse groenten. Dat deze groenten goedkoper zijn komt doordat ze op grote schaal worden geoogst, opgeslagen en getransporteerd worden. Bij de oogst van diepvriesgroenten is geen tijdsdruk aanwezig, waardoor de prijs lager is dan van verse groenten. Dat de prijs lager is, heeft ook te maken met dat diepvriesgroenten minder ruimte nodig hebben in de supermarkt. Verse groenten zijn kwetsbaarder en daar betaal je natuurlijk voor!

Leestip over lunchen in een kasteel >>

#3 Verspilling tegengaan

Diepvriesgroenten kunnen lang bewaard worden in de diepvries, waardoor je de juiste porties kan gebruiken in het gerecht. Hierdoor hoef je niks weg te gooien en kan je deze groenten bij je volgende maaltijd weer gebruiken. Binnen 3 tot 6 maanden kunnen deze groenten alsnog geconsumeerd worden, eenmaal ontdooid, moet het wel binnen 24 uur opgegeten worden.

Praktische tips voor het koken met diepvries groenten

#1 Gelijk in de pan

De groenten kunnen gelijk vanuit de vriezer bereid worden. Als je iets gaat maken met een bodem (denk aan pizza en quiche), dan is het handig om de groenten eerst te laten ontdooien. Anders zal de bodem zompig en klef worden en dat wil je natuurlijk niet!

#2 Minder lang garen/koken

Diepvriesgroenten hebben minder lang de tijd nodig om te garen/koken. Dat komt doordat de groenten voordat ze worden ingevroren al een keer geblancheerd zijn.

#3 Niet-seizoensgroenten

Nog een groot voordeel aan diepvriesgroenten is dat deze het hele jaar door verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Koken met diepvriesgroenten biedt tal van voordelen die verder gaan dan alleen gemak en kostenbesparingen.
Heb je interesse in specifieke recepten of extra tips voor het gebruik van diepvriesgroenten? Kijk dan verder op onze website voor tal van recepten. Neem gerust contact met ons op voor verdere beantwoording van vragen.

Bekijk per categorie
Meest gelezen