1. Voorgerecht: Coquilles Saint-Jacques op een bedje van prei

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Verhit boter in een pan en fruit de knoflook zachtjes aan. Voeg de preiringen toe en stoof ze zacht.
  2. Blus af met witte wijn en laat zachtjes koken tot de prei gaar is en de wijn bijna verdampt is.
  3. Bestrooi de coquilles met zout en peper.
  4. Bak de coquilles in een hete pan met wat boter ongeveer 1-2 minuten aan elke kant, tot ze een mooie kleur hebben en net gaar zijn.
  5. Serveer de coquilles op een bedje van prei en garneer met verse peterselie.

Extra toevoeging voor op tafel: Bruschetta

2. Soep: Romige pompoensoep met kerrie en kokos

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Verhit een grote soeppan met olijfolie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Strooi het kerriepoeder erover en laat even meebakken.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en giet de groentebouillon erbij. Laat de soep 20 minuten koken totdat de pompoen zacht is.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  5. Roer de kokosmelk door de soep en laat het geheel nog even doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de soep met een paar pompoenpitten als topping.

De second choice tip: Verse tortellini soep

3. Hoofdgerecht: Gevulde kalkoenrollade met cranberrysaus

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Voor de vulling: meng het broodkruim, gemengde noten, appelblokjes, tijm en het ei in een kom.
  2. Leg de kalkoenborst plat op een werkvlak, kruid met zout en peer en verspreid de vulling erover.
  3. Rol de kalkoenborst op en bind vast met keukentouw.
  4. Bak de rollade in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 60-75 minuten. Bedruip tussendoor met de bouillon.
  5. Voor de cranberrysaus: kook de cranberry's met de suiker en een beetje water in een pan tot de cranberry’s openbarsten en de saus dikker wordt.
  6. Laat de rollade na het bakken 10 minuten rusten, snijd dan in plakken en serveer met de cranberrysaus.

De second choice tip: Wellington met gehakt

4. Nagerecht: Chocolade trifle met rode bessen en mascarpone

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Meng de mascarpone met de gesmolten chocolade en poedersuiker in een kom.
  2. Doop de lange vingers kort in de koffie en leg een laag in een glazen schaal of individuele coupes.
  3. Smeer een laag van het mascarpone-chocolademengsel over de lange vingers.
  4. Verdeel een deel van de rode bessen over de mascarpone.
  5. Herhaal de lagen en eindig met een laagje mascarpone.
  6. Laat de trifle minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Garneer vlak voor het opdienen met slagroom, de rest van de rode bessen en geraspte chocolade.

De second choice tip: Bananenroomtaart

Dit klassieke viergangen kerstmenu biedt een combinatie van traditionele en moderne elementen, met smaken die zowel luxe als hartverwarmend zijn. Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Bekijk per categorie
Meest gelezen