Ingrediënten voor 2 peronen

Bereiden

  1. Snij het ciabatta brood in sneetjes van gewenste dikte en besprenkel met olijfolie, peper en zout en maak het krokant in de oven.
  2. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Rasp of pers de 8 teentjes knoflook, snij de basilicum en peterselie fijn en snij de mozzarella balletjes in kleinere stukjes. Doe de tomaten, basilicum, peterselie en knoflook in een kom en voeg hier olijfolie, peper en zout aan toe.
  3. Haal de sneetjes Ciabatta uit de oven en verdeel de tomatenmix over de sneetjes brood. Top het af met mozzarella en smullen maar!

Er zijn inmiddels vele varianten op deze klassieke tomatenbruschetta gemaakt. Denk aan groene versies met pesto, of courgette maar ook varianten met geitenkaas en asperges. Geef er je eigen draai aan en ontdek wat jouw favoriete bruschetta is.

Eet smakelijk!

Bekijk per categorie
Meest gelezen