De ingrediënten

Eerst ga je natuurlijk alle ingrediënten zoals rijstvellen, groente, verse kruiden, kip of garnalen en instant noodles kopen. Je kunt de springrolls eigenlijk vullen met alle soorten groente, maar als je ze voor het eerst maakt en niet te lang in de keuken wilt staan, kies dan voor groente die je rauw kunt eten en makkelijk in gelijke deeltjes snijdt, zoals wortel, lente-ui en radijs. Een combinatie van munt, koriander en basilicum zal een frisse toevoeging zijn aan je vulling en kies verder voor vlees, zalm, garnalen, tofu of ei als eiwitcomponent. Vergeet ook extra’s als gehakte pinda’s, gedroogde uitjes of sojasaus om in te dippen niet!

Alles voorbereiden

Voordat je je springrolls gaat maken, kun je het beste alle ingrediënten in kleine reepjes gesneden en zo nodig gebakken en gekookt op het aanrecht klaar hebben staan, want bij het oprollen is straks een beetje snelheid geboden. Voor het weken van de rijstvellen, die je bijvoorbeeld bij Asianfoodlovers kunt bestellen, zet je alvast een kom lauwwarm water en een nat bord klaar. Pak één rijstvel uit de verpakking, dompel dit in de kom met water en haal het er heel voorzichtig uit als het na zo’n 30 seconden goed week is geworden. Leg het direct op het natte bord klaar om te vullen.

Vullen, vouwen en rollen

Voor een extra mooie springroll, beleg je het rijstvel in het midden eerst met de gekleurde ingrediënten zoals stukjes wortel, rode kool, verse kruiden en plakjes ei, zodat deze straks aan de buitenkant goed te zien zijn. Vervolgens kunnen de noodles en andere ingrediënten erbij. Gebruik overal maar een beetje van, anders kan je springroll openbarsten. Vouw de zijkanten dicht over de vulling en rol in één keer op. Blijf zo de rijstvellen een voor een weken, vullen en oprollen totdat je alle vulling hebt opgemaakt en dan kun je aan tafel om te genieten van je heerlijke verse springrolls met noodles!

Bekijk per categorie
Meest gelezen