Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

  1. Bij dit gerecht telt, hoe langer de kip heeft kunnen marineren, hoe lekkerder en malser. Bij voorbaat laat je de kip een dag en nacht marineren, maar minimaal 30 minuten. De marinade bestaat uit de yoghurt, een theelepel chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl garam masala, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen kardemom, 1 tl kurkuma en een flinke snuf zout. Snij de kip in stukjes en dompel de kip goed onder in de yoghurt marinade.
  2. Voor de saus snij je de ui fijn, had je de gember en snij of pers je de knoflook fijn. Voeg 25 gram boeter toe in een pan en bak de uitjes aan met een snufje zout. Na een paar minuten kun je de knoflook en gember erbij doen. Na 2 minuten voeg je de volgende kruiden toe: 2 tl garam masala, 1 tl komijn en 2 tl paprikapoeder. Voeg de tomatenblokjes en cashews toe en laat het een kwartiertje sudderen.
  3. Blend de saus tot een glad geheel in een blender of een keukenmachine. Terwijl je de saus apart houdt, bak je de kip gaar in de pan in ongeveer 25 gram boter. Voeg vervolgens de overige boter, het room en de saus toe en laat het 30 minuten sudderen tot de kip lekker mals is.
  4. In de tussentijd kook je de rijst of bak je het naan in de oven. Ik vind ze beide lekker en onmisbaar bij dit gerecht dus ik combineer het altijd.
  5. Voor de finishing touch serveer je de butter chicken met vers gehakte koriander en citroensap.

Eet smakelijk!

Op zoek naar een ander rijst gerecht met kip? Wellicht is ons kip in ketjap saus iets voor jou!

Bekijk per categorie
Meest gelezen