Ingrediënten voor 2 personen

Bereiding

  1. Doe een beetje olie in een hapjes- of koekenpan en bak de ui, knoflook en champignons. Voeg voor de smaak wat peper en zout toe.
  2. Bak de risottorijst even kort mee in de pan. Voeg vervolgens een beetje groentebouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg wat meer toe en blijf het goed doorroeren.
  3. Blijf zo doorgaan tot de risottorijst gaar is. Dit kun je testen door te proeven of de korrels nog hard zijn. Is de rijst mooi en zacht en zitten er geen harde korrels meer tussen? Dan is de risotto goed gaar.
  4. Om de risotto extra smeuïg te maken voeg je de crème fraîche en geraspte parmezaan kaas toe. Als je dit hebt gemixt voeg je een theelepel truffeltapenade toe.
  5. Verdeel de risotto over de broden. Dien de truffelrisotto op met wat truffelolie, parmezaanse kaas en een klein handje rucola. Eet smakelijk
  6. Dit gerecht is veel makkelijker en sneller te maken dan wat je van te voren zou denken. Geniet van deze truffelsmaaksensatie en de romigheid van de risotto.

Eet smakelijk!

Zin in een ander romig pasta gerecht? Bekijk dan ons Romige Orzo met zalm recept. 

Bekijk per categorie
Meest gelezen