Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
Klop in een aparte kom het ei los met de gesmolten boter, melk en koffie. Voeg dit mengsel toe aan de ingrediënten in de andere kom en roer dit tot een glad beslag.
Verhit een (pannen)koekenpan op middelhoog vuur en vet deze licht in. Schep een kleine hoeveelheid beslag in de pan om pannenkoekjes te maken. Bak deze tot er bubbels op het oppervlak verschijnen, draai ze vervolgens om en bak de andere kant goudbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is en laat de pannenkoekjes afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en vanille extract. Roer de mascarpone los in een aparte bak en spatel deze voorzichtig door de slagroom totdat het een glad mengsel is.
Maak stapeltjes door een pannenkoekje te besmeren met het mascarpone mengsel en leg vervolgens het volgende pannenkoekje erbovenop. Herhaal dit tot je ¾ pannenkoekjes per stapel hebt.
Strooi op de bovenkant van de pannenkoek stapels de cacaopoeder voor de klassieke tiramisu uitstraling.
Bewaar overgebleven tiramisu pannenkoekjes in de koelkast, dek deze goed af tot maximaal en dag. Deze pannenkoekjes kun je koud of lauwwarm serveren.
Nu ben je helemaal voorbereid op het maken van deze heerlijke tiramisu pannenkoekjes.
Veel succes en eet smakelijk!
Bekijk ook onze heerlijke poffertjes.