Toch liever een fudgy brownie? Bekijk hier het recept!
Voor de cake breng je eerst het water aan de kook. Vervolgens los je hier het cacaopoeder hierin op en laat je het afkoelen.
Meng in een beslagkom de suiker, bloem, bakpoeder en het zout. Voeg hier de karnemelk, eieren en arachideolie aan toe en meng het tot een glad beslag. Gebruik je een vanille stokje? Dan snij je het stokje door de helft, schraap je het merg eruit en voeg je dit ook toe tot het mengsel. Indien je vanille extract of vanille suiker gebruikt voeg je het gewoon toe. Doe het cacaowater erbij en laat het beslag ongeveer een uurtje rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden terwijl je aan stap 4 begint.
Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter.
Verdeel het beslag gelijk over de bakvormen. Bak de cakes na elkaar, 50 minuten gaar en laat ze goed afkoelen. Een van de cakebodems hak je in een keukenmachine tot kruimels, die je later ter decoratie gebruikt.
Smelt de chocolade aan de hand van de au bain-marie methode.
Klop de poedersuiker en boter tot een luchtige mix.
Voeg de gesmolten chocolade, crème fraîche en cacaopoeder hierheen toe en mix het tot het goed gemengd is.
Bestrijk de cakes met de fudgecrème en stapel ze op elkaar. Gebruik de fudgecrème ook voor de buitenkant van de taart.
Gebruik de kruimels van de eerder verkruimelde cake om de buitenkant van de taart mee te versieren.
Eet smakelijk!