Hoe ontdooi je gebak?

Ontdooi het gebak in de koelkast

Je kunt je gebak veilig en hygiënisch ontdooien door het in een luchtdichte verpakking te plaatsen en dit dan in de koelkast te zetten. Deze methode kan gebruikt worden voor zowel taarten, cakes als andere soorten gebak. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het ontdooien in de koelkast meestal ongeveer 12 uur duurt.

Ontdooi het gebak in de magnetron

Als je wat minder tijd hebt, kun je ook proberen om je gebak in de magnetron te ontdooien. Deze methode is ideaal voor kleine gerechten zoals bosbessen muffins, bovendien zijn deze ook verrukkelijk als ze een beetje warm zijn. Niet erg dus als je ze perongeluk iets te lang in de magnetron laat. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het gebak eerst op kamertemperatuur zou moeten zijn voordat je de magnetron aanzet. Plaats het gebak in een container met deksel en zet de magnetron op één van de lagere setting. Gebruik vervolgens het ontdooien-programma op je magnetron, of start met 30 seconden en controleer dan regelmatig totdat het gebak compleet ontdooit.

Ontdooi het gebak in een oven

Als je wat grotere stukken gebak wilt ontdooien, zoals appeltaart of cakes, is de oven misschien wel de beste optie. Plaats het gebak op een bakplaat en zet de oven op de laagste temperatuur. Controleer regelmatig totdat het gebak compleet ontdooit.

Bekijk per categorie
Meest gelezen