Gemakkelijk recept

Het is niet heel moeilijk om deze te maken, maar normaal gesproken maak je muffins in één kom, meng het natte met het droge en je bent klaar. In dit geval niet. Dit recept vereist een paar extra stappen. En het is allemaal zo ontzettend de moeite waard. Misschien heb je deze luchtige bosbessenmuffins ook bij de IKEA in jouw land? Of zijn ze anders dan degene die ze hier verkopen?

Ik beweer niet dat deze precies hetzelfde zijn, maar ze komen wel heel dichtbij. Het zijn de meest luchtige zelfgemaakte muffins die ik tot nu toe heb geproefd. Nog luchtiger dan de meeste commerciële muffins! En ik weet het, ik heb nogal wat van beide gehad in mijn leven… Dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn om deze te proberen. Zelfs als je niet het voorrecht had om de IKEA muffins te proeven, heb je nu de kans om deze zelf te maken. En dat wil je echt.

Voorbereiding

Hoe maak je pluizige bosbessenmuffins

Tips voor de perfecte Fluffy Blueberry Muffins

Bosbessen = alles wat je wilt. Een beetje overbodig misschien, maar ik zeg het toch. Ja, je kunt de bosbessen vervangen door alles wat je lekker vindt. Of dat nu andere bessen zijn. Of fruit. Of noten. Of chocoladeschilfers. Of zelfs Cheetos. Wees moedig!

Ik wil meer of minder suiker

Deze muffins zijn niet superzoet. Met de streusel-topping erop, heb ik niet het gevoel dat ze meer suiker nodig hebben. Maar als je een heel lief persoon bent (aww…) voel je vrij om nog eens 50 gram suiker aan de dooiers toe te voegen. Je zou ook minder suiker kunnen gebruiken, maar dat zou ik niet aanraden, tenzij je anti-suiker bent. Vervang de basterdsuiker door biologische rietsuiker (maar niet door de eiwitten!). Kokossuiker of palmsuiker werkt misschien ook, maar dat heb ik nog niet geprobeerd, dus ik weet niet zeker wat dat voor de textuur van de muffins zal doen. Als je helemaal niet van suiker houd of liever iets gezondere muffin maakt, probeer dan eens dit gezonde muffin recept!

Dat streusel-topping...
Ach ja. De kers op de taart. Als je niet van streusel houdt (hoe?!) laat je het gewoon weg en vul je je muffins met zoveel bosbessen als ze kunnen bevatten. Ik zou het ten zeerste aanbevelen om die 1/4 kop suiker aan het beslag toe te voegen als je besluit de streusel weg te laten.

Perkamentpapier vs. cupcakevormpjes
Ik vind muffins er mooi uit zien als ze gebakken zijn met bakpapier, zo rustiek... En het perkament is zo makkelijk uit de muffins te halen, maar aan de andere kant is het een heel gedoe om de bakvorm met bakpapier klaar te maken. Als ik naakt ben, hou ik het meest van de muffins die zijn gebakken met cupcake-voeringen. De klassieke ribbelrand laat meteen zien hoe pluizig ze van binnen zijn. En het is zo gemakkelijk om een ​​pan te bekleden met baking cups. Maar soms blijven bessen aan het papier plakken en scheur je de muffin uit elkaar. Dus ja, maak je keuze. Ze hebben allebei verschillende voor- en nadelen. Ik raad af om geen papier te gebruiken en alleen de vorm in te vetten, omdat de muffins de neiging hebben om minder te rijzen en ook aan de vorm kunnen plakken. Ook als je een anti-aanbakpan hebt.

Recept Fluffy Blueberry Muffins

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Opbrengst: 18 muffins van standaardformaat

Ingrediënten:

Instructies:

Bewaar luchtdicht bij kamertemperatuur 3-4 dagen, een week in de koelkast of 2-3 maanden in de vriezer.

Bekijk per categorie
Meest gelezen