Hennepzaden

Maar… hennepzaden. Dat is wiet, toch? Zal ik high of duizelig worden?! Nee, wiet is een onderdeel van hennep. Hennep is de hele plant en de zaden hebben niet hetzelfde effect. Dus nee, je wordt er niet high van. Hennepzaden hebben eigenlijk een zeer hoog eiwitgehalte. En zoals ik al eerder zei, gebruik Google en je komt in een hele nieuwe wereld.

Dit is weer een eenvoudig recept en het is bijna onmogelijk om het te verknoeien! Je moet op je hoede zijn als je de droge ingrediënten aan je natte toevoegt. Want als je dat doet, moet je oppassen voor overmixen, anders krijg je taaie muffins. En dat is eigenlijk het enige deel dat je volledige aandacht nodig heeft. Je haalt de muffins gemakkelijk met een tandenstoker uit de pan, zoals ik in onderstaande video laat zien.

De basis

De banaan is de basis van deze gezonde muffins en zal een grote verantwoordelijkheid dragen bij het opbouwen van de textuur van de muffins. Direct uit de oven zijn de muffins nog erg vochtig van de banaan en het sap van de bessen. Als je van vochtige muffins houdt, is dat goed voor je. Geen fan? Spaar hun kleine muffinleven minstens een halve dag en ze zullen het vocht opnemen en luchtiger worden. Zo vind ik ze persoonlijk het mooist.

Eet ze als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje. En wees niet hebzuchtig, deel deze heerlijke muffins met iedereen die je kent!

Bereiding

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Opbrengst: 12

Ingrediënten

* Je kunt ook karnemelk gebruiken, maar dan kun je de azijn weglaten.

Instructies:

Bewaar luchtdicht 3-4 dagen bij kamertemperatuur of in de koelkast.

Bekijk per categorie
Meest gelezen