Ingrediënten voor 12-16 cakejes

Ingrediënten voor het roomkaasglazuur

Bereiding

  1. Bekleed de cupcakevorm met voorgevormde cupcake papiertjes, te koop bij de supermarkt, verwarm de oven vast voor op 175 graden.
  2. Meng in een beslagkom de karnemelk, cacaopoeder en kleurstof goed door.
  3. Pak een andere kom en meng hierin de boter, suiker, het vanille-extract, kaneel en zout in. Klopt dit met een mixer of garde tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en begin pas met het volgende ei wanneer het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag.
  4. Is het een luchtig mengsel geworden? Pak de kom met de mix van stap 2 erbij en meng de helft door het boterbeslag. Voeg ook de helft van de bloem eraan toe. Wanneer het weer tot een glad geheel is gemaakt, voeg je de laatste helft bloem en laatste helft van het karnemelkbeslag erbij. Als laatste voeg je nog het bakpoeder en het witte wijnazijn door de mix.
  5. Vul ieder cupcake vormpje tot 2/3 met het beslag. Bak ze 20 tot 25 minuten en laat ze na het bakken afkoelen op een rooster. Mocht je nog wat beslag over hebben, kun je een tweede lading cakejes maken als de eerste uit de oven zijn.
  6. Om het roomkaasglazuur te maken, mix je de het poedersuiker met de boter in een kom met een handmixer of garde tot een romig mengsel. Voeg de roomkaas en het vanille-extract eraan toe en mix het tot het een luchtig geheel is geworden.
  7. Vul een spuitzak met het glazuur en versier de cupcakes. Voor een leuk effect verkruimel je een van de cakejes en gebruik je de kruimels voor decoratie.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar een gezondere muffin variant? Dan is ons gezonde muffin recept wellicht iets voor jou!

Bekijk per categorie
Meest gelezen