Traditioneel

Traditioneel worden deze kleine broden met een vork opengesneden. Dat betekent dat je rondom de muffin gaat en de zijkanten aanvalt door je vork erin te steken. Meerdere keren. Dat zorgt niet alleen voor een mooie en knapperige textuur als je ze roostert, het proces om dat te doen werkt verrassend therapeutisch. Probeer het zelf als je me niet gelooft. Ik daag je uit om.

Ik denk graag dat er wereldvrede zou zijn als iedereen gewoon elke dag een Engelse Muffin zou bereiden en eten. Of zou het uiten van je frustraties op een muffin en het eten ervan bijwerkingen hebben op je karma? Ik hoop het niet, want ik heb er al genoeg gehad. Vier sinds gisteren. Sorry, ik kan het gewoon niet helpen met Engelse muffins in de buurt.

Engelse muffins bereiden

Voorbereiding, je zal nodig hebben:

Dit is een gistdeeg. En gist houdt van warmte. Bereid deze muffins in een mooie en warme omgeving. Als je denkt dat het koud is, zal de gist denken dat het koud is. Het werkt niet mee als het koud is. Bij het opwarmen van melk en water is het belangrijk dat je het niet te veel verhit! Je mag jezelf niet verbranden als je je vingers erin dompelt. In plaats daarvan moet het lekker warm aanvoelen. Je zou erin willen baden. Want als je jezelf verbrandt, verbrandt de gist zichzelf. Het werkt niet mee als het wordt verbrand. Wanneer de gist, eenmaal toegevoegd aan het melkmengsel, na enkele minuten niet begint te schuimen, was de temperatuur van de melk te koud of te hoog, of is de gist verlopen.

Je hebt niet per se een mixer nodig, maar als je net als ik bent en graag met schone handen werkt, helpt de mixer met het meest rommelige deel: het mengen van de natte met de droge ingrediënten tot er een deeg ontstaat. Je kunt hier natuurlijk ook een houten lepel voor gebruiken, als je daar zin in hebt.

Hoe maak je Engelse muffins

Is het in omvang verdubbeld? Maak een vel bakpapier klaar. Bestuif nog een keer wat meel.

Serveersuggestie

Nou, ik ben Nederlander en Nederlanders zijn serieus (en goedkoop) over hun brood en wat ze erop doen. De meeste dingen waarmee ik deze graag eet, zijn niet wereldwijd verkrijgbaar. Ik weet dat het in Engeland meestal met een beetje boter wordt gegeten. Persoonlijk vind ik dat een beetje saai. Wat dacht je ervan om je favoriete kaas te proberen met een beetje mayonaise of boter. Door de warmte van de muffin zal de kaas smelten... Zo lekker! Of Nutella! Of ga helemaal los en maak Eggs Benedict, met gepocheerde eieren en Hollandaisesaus.

Ik hou niet van kaneel… Laat het dan weg. Hetzelfde kan gezegd worden over de vanille. Ze zijn allebei volledig optioneel.

Bakken zonder boter of olie

De reden waarom ik dit doe is simpel: als ik vetten gebruik om de pan in te vetten, zullen de muffins die vetten opnemen. Persoonlijk hou ik niet van mijn muffins gedrenkt in vet, dank je. Ik gebruik een gietijzeren koekenpan en de muffins bakken zonder aan de pan te plakken. Een goede anti-aanbakpan zou ook moeten werken. Maar jij kent je uitrusting beter dan ik, dus jij mag oordelen.

Recept Engelse muffins Vanille Kaneel Engelse Muffins

Voorbereidingstijd: 1 uur, 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur, 45 minuten
Opbrengst: 8-12 muffins, afhankelijk van de maat waarin je ze snijdt

Ingrediënten:

Instructies:

Bekijk per categorie
Meest gelezen