Benodigdheden

Ingrediënten voor 10 stukken

Bereiding

  1. Vet de springvorm in en leg eventueel een ronde vorm bakpapier op de bodem van de springvorm. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Mix de Bastogne koekjes in een keukenmachine zodat het fijne kruimels worden. Smelt de boter in een pannetje en mix het met de koekkruimels. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met bijvoorbeeld een lepel.
  3. Pak een beslagkom en mix de roomkaas, suiker, vanillesuiker en eieren. Voeg daarna de crème fraîche en maizena toe en mix het nog eens kort door. Giet het gladde mengsel in de springvorm. Zet de cheesecake vervolgens voor 50 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen, bij voorkeur in de oven met de deur op een kiertje, tot de cake op kamertemperatuur is.
  4. Is de cake op kamertemperatuur? Laat de cheesecake dan nog minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast zodat de cake kan opstijven. De cheesecake is uiteindelijk het best te bewaren in de koelkast voor circa 3 dagen maar je kunt het ook invriezen.

Eet smakelijk!

Een andere Amerikaanse klassieker is de red velvet cake en cupcakes. 

Bekijk per categorie
Meest gelezen