Proef de magie van de combinatie van kip en pasta in een heerlijk romige pesto saus met cherrytomaat, rucola en pijnboompitjes. Laat je betoveren door dit heerlijke recept, wat ook nog eens mega simpel en snel te bereiden is.
150 gram pasta (mijn voorkeur heeft fusilli of penne)
200 gram kipfilet
Paar lepels Philadelphia of 125 ml kookroom
90 gram groene pesto
Een halve ui
2 teentjes knoflook
Cherrytomaten
Een klein handje pijnboompitjes
Rucola als topping
Peper en zout
Oregano
Olijfolie
Bereiding
Snij de kip in stukjes. Snipper de ui en pers of snij de knoflook fijn.
Kook de pasta gaar. Bak eerst de ui en knoflook 2-3 minuten in de pan met wat olijfolie en voeg daarna de kip erbij. Laat de kip zo’n 5 minuutjes gaar bakken.
Voeg de pesto en de Philadelphia of room bij de kip. Kruidt het mengel met wat peper, zout en oregano. Mocht het nog wat te dik zijn kun je altijd melk of kookvocht toevoegen.
Laat de saus en de kip even een paar minuutjes pruttelen.
Is de pasta gaar? Giet de pan dan af en voeg de pasta bij de saus.
Halveer de cherrytomaten en doe ze in de pan erbij. Laat ze een minuutje mee verwarmen.
Verdeel de pasta over de borden. Top de pasta af met wat pijnboompitjes en rucola.