Waarom deze combinatie goed werkt

Pesto is op zichzelf al vol van smaak. De mix van basilicum, knoflook, Parmezaan, pijnboompitten en olijfolie geeft een volle, hartige smaak. Die smaak past goed bij kip, omdat kip van zichzelf mild is. De kip neemt de smaken uit de saus goed op, zeker als je hem rustig bakt en even laat sudderen met de pesto.

Kies een pasta die de saus goed vasthoudt, zoals penne, fusilli of tagliatelle. Je kunt natuurlijk ook spaghetti gebruiken, maar daar glijdt de saus sneller vanaf. Wil je wat meer bite? Voeg dan bijvoorbeeld cherrytomaatjes toe of wat rucola als topping. Ook geroosterde pijnboompitten bovenop geven wat extra structuur.

Een ander voordeel is dat je deze maaltijd makkelijk opnieuw kunt opwarmen. Bewaar de rest in een afgesloten bakje in de koelkast en warm het later rustig op in een pan of magnetron. De smaak blijft goed behouden, al wordt de saus wel iets droger. Een klein scheutje melk of extra pesto maakt dat weer goed.


Extra tips:


Ingrediënten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Stap 1: Pasta koken
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even staan.

Stap 2: Kip snijden en bakken
Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kip goudbruin. Voeg een snufje zout en peper toe.

Stap 3: Ui en knoflook fruiten
Voeg de gesnipperde ui toe aan de kip in de pan. Bak een paar minuten mee tot de ui glazig is. Doe dan de knoflook erbij en bak nog een halve minuut mee. Let op dat de knoflook niet verbrandt.

Stap 4: Pesto en room toevoegen
Zet het vuur wat lager. Voeg de pesto toe aan de pan en roer goed door. Giet daarna de kookroom erbij en roer tot je een egale saus krijgt. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen.

Stap 5: Pasta mengen met saus
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en schep alles goed om. Zorg dat de saus overal verdeeld zit. Proef en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.

Stap 6: Afmaken en serveren
Serveer de pasta meteen. Garneer met Parmezaanse kaas, een handje rucola of geroosterde pijnboompitten als je dat lekker vindt.


Een makkelijke klassieker waar je op kunt bouwen

Pasta pesto met kip is een van die gerechten waar je alle kanten mee op kunt. Het is simpel, maar niet saai. Voeg groenten toe als je meer variatie wilt, of kies een andere soort pesto voor een net andere smaak. Je hebt in elk geval een stevige basis in handen voor een lekkere en toegankelijke maaltijd.

Bekijk per categorie
Meest gelezen