Eten Hoe Je Voorouders Deden

Gevolg van dit eetgedrag is dat 50 % van de Nederlanders kampt met overgewicht. Het Paleo Dieet kan hiervoor de oplossing zijn. Dit dieet zorgt ervoor dat je terug gaat naar de basis. Je gaat terug naar de tijd van onze voorouders. Die wisten nog niks van bewerkt voedsel en waren verplicht om hun dagelijkse kost rechtstreeks uit de natuur te halen. Onbewerkt voedsel is beter te verdragen door het lichaam waardoor de belangrijke voedingsstoffen beter door het lichaam wordt opgenomen, en het voedsel beter verteert.

In Nederland is Paleo een opmars aan het maken, in Amerika is het al een hype. Er zijn weinig tot geen mensen die niet enthousiast zijn over dit dieet. Heel simpel gezegd het werkt gewoon.

Simpel om vol te houden

Je zult versteld staan hoe simpel het eigenlijk is om dit dieet vol te houden. Als je eenmaal gewend bent aan het uitzoeken van de producten en het bereiden van de heerlijke maaltijden zul je dit dieet als een levenswijze gaan zien. Het principe is heel simpel, Je focust je op de kwaliteit van de voeding, niet op de hoeveelheid. Dit heeft een aantal grote voordelen. Geen calorieën tellen, niet meer op de weegschaal staan, alleen maar kwaliteitsvoedsel eten. Als het voedsel beweegt of je kunt het rauw eten dan past het hoogstwaarschijnlijk wel in het Paleo Dieet.

Bekijk per categorie
Meest gelezen