#1 Wees realistisch over je lichaamsbouw
Wanneer je dun maar gezond bent en je ouders en broers en zussen zijn dat ook, dan zit het waarschijnlijk in je genen. Dan kan je wel veel gaan trainen en meer gaan eten, waardoor je wat in gewicht toeneemt, maar doe het niet te drastisch want het is al gauw ongezond en niet van lange duur.
Het is wat anders als je herstellende bent van een ziekte of operatie, dan kan je meestal makkelijker aankomen, tenzij je van nature dun bent.
#2 Neem geen dieetproducten die te veel beloven
Er zijn producten op de markt die snel gewichtsverlies of juist gewichtstoename beloven. Het klinkt te mooi om waar te wezen en dat is het meestal ook. Loop die dure misleidende producten dus voorbij en geef je geld liever uit aan heerlijke gerechten die rijk zijn aan voedingsstoffen.
#3 Leg je focus op kwaliteit, niet op kwantiteit
Als je gezond wilt aankomen, kies dan zo vaak mogelijk voor gevarieerd voedsel dat rijk is aan eiwitten, vetten en langzame koolhydraten. Van chips en snoep kom je ook aan, maar die zijn niet gezond en helpen je ook niet om spier- en botmassa op te bouwen en weefsel te herstellen na bijvoorbeeld een operatie. Aankomen is wat lastiger dan afvallen. Wel geldt ervoor dat je het beste dezelfde voedingsmiddelen kunt eten als wanneer je bezig bent met koolhydraatarm eten en afvallen.
Als je ondergewicht hebt en op een gezonde manier werkt aan gewichtstoename, dan zul je merken dat je je prettiger gaat voelen en ook beter kunt presteren.