Kleurrijk lunchen in een kom
Soms heb je van die dagen waarop je gewoon even een frisse, voedzame boost nodig hebt. Iets dat er niet alleen goed uitziet, maar ook écht lekker en vullend is. Enter: de Buddha bowl. Deze kleurrijke lunch in een kom zit vol met alles wat je lijf én je humeur blij maakt. Denk aan knapperige groenten, zachte rijst of quinoa, een romige dressing en een goede bron van eiwitten. Het fijne? Je kunt eindeloos variëren met wat je in huis hebt. Het enige wat vaststaat: het wordt genieten.
Recept: Buddha Bowl
Ingrediënten:
-
100 g gekookte quinoa of zilvervliesrijst
-
1 handje spinazie of gemengde sla
-
½ avocado, in plakjes
-
1 kleine wortel, in dunne reepjes
-
½ komkommer, in halve schijfjes
-
Handje kikkererwten (gekookt of uit blik, afgespoeld)
-
2 eetlepels hummus of tahin
-
1 eetlepel sesamzaad
-
Sap van een ½ citroen
-
Olijfolie, peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
-
Begin met het koken van de quinoa of rijst als je dat nog niet hebt gedaan, en laat het afkoelen tot lauw of koud.
-
Pak een diepe kom en leg eerst de spinazie of sla op de bodem.
-
Verdeel daarna de quinoa eroverheen, en leg vervolgens de groenten, avocado en kikkererwten netjes in groepjes bovenop.
-
Voeg een flinke lepel hummus toe in het midden en besprenkel het geheel met citroensap en olijfolie.
-
Werk af met sesamzaad en een beetje peper en zout. Klaar!
En dat is het. Simpel, snel en gezond, precies wat je wilt op een drukke dag. Bovendien is zo’n Buddha bowl ideaal om restjes op te maken of om mee te nemen naar werk of school. Je kunt het de avond van tevoren al klaarmaken, zodat je jezelf de volgende middag alleen nog maar hoeft te bedanken dat je zo goed voor jezelf hebt gezorgd. Lekker bezig, jij!