Recept: American Pancakes

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout.
  2. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en voeg de gesmolten boter toe.
  3. Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en klop tot een dik, glad beslag (geen zorgen als er nog wat klontjes inzitten).
  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  5. Schep kleine hoopjes beslag in de pan, ze lopen vanzelf een beetje uit.
  6. Bak tot er belletjes verschijnen aan de bovenkant en de onderkant mooi goudbruin is, draai ze dan om en bak de andere kant ook.
  7. Houd de pancakes warm onder een theedoek of in een oven op lage temperatuur terwijl je de rest bakt.

Zodra je een mooie stapel voor je neus hebt liggen, begint het echte werk: toppings kiezen. Ga je voor klassiek met maple syrup en een klontje boter? Of leef je je uit met blauwe bessen, aardbeien, banaan en een berg slagroom? Alles mag, niks moet. Dat is juist het leuke aan American pancakes, ze zijn de ultieme smaakdrager. En als je nog wat over hebt, zijn ze zelfs koud nog lekker. Maar wees eerlijk, hoeveel kans is daar eigenlijk op?

Smakelijk!

Bekijk per categorie
Meest gelezen