De oorsprong van koffie

ARABICA
De plant groeit in Ethiopië nog in het wild en geeft de beste kwaliteit bonen. Hij kan alleen op hoger gelegen gebieden groeien. De koffie die deze bonen oplevert is ook wel bekend als 'milde koffie'.

LIBERICA
Deze plant groeit in Liberia. Hij is vrij kwetsbaar vanwege zijn gevoeligheid voor bladziekten. Daardoor wordt hij eigenlijk niet veel meer verbouwd.

ROBUSTA
De bonen die van deze plant komen zijn weer van een andere kwaliteit. Het is een een hele sterke koffieplant. Hij kan onder verschillende omstandigheden en ook op de lager gelegen plantages worden verbouwd. Bonen van de Robusta worden veelal in melanges verwerkt en worden ook gebruikt voor het produceren van oploskoffie . De planten worden over de hele wereld verbouwd, onder verschillende omstandigheden.

Brazilië 

Colombia

Ethiopië

Guatemala

India

Indonesië

Kenya

Nicaragua

Ongeacht de boon- of koffiesoort, het blijft heerlijk om je dag te beginnen met een lekkere kop kofiie bij het ontbijt. Maar eigenlijk is koffie altijd wel lekker vooral omdat het me ook weer een extra boost geeft als ik gedurende dag een dipje heb of even energietekort heb.

Bekijk per categorie
Meest gelezen