Recept voor het maken van Gambas al ajillo

Ingrediënten (voor 2-4 personen):

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of tapaspan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak tot de knoflook licht goudbruin is niet te donker, anders wordt ‘ie bitter.
  3. Doe de garnalen erbij, bestrooi met een snufje zout en bak ze 2-3 minuten per kant tot ze mooi roze en gaar zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en bestrooi met de verse peterselie.
  5. Serveer direct, liefst in een warm schaaltje, met vers stokbrood ernaast om die smaakvolle olie mee op te vegen.

Gambas al ajillo zijn het toonbeeld van de Spaanse keuken: weinig ingrediënten, maximaal resultaat. Ze zijn heerlijk als onderdeel van een tapasplank, maar je kunt ze ook serveren met wat rijst of een frisse salade als hoofdgerecht. Liever vegetarisch? Vervang de garnalen door champignons en je hebt champiñones al ajillo, ook fantastisch!

Bekijk per categorie
Meest gelezen