Top 5 caloriearme recepten onder de 400 calorieën
Caloriearm eten saai? Echt niet. Er zijn genoeg gerechten die je bord vullen zonder je dagelijkse calorieën meteen te slopen. En het mooie is: ze zijn ook nog eens lekker snel klaar. Hieronder vind je vijf heerlijke recepten, allemaal onder de 400 calorieën per portie.
1. Gevulde paprika’s met kip en groenten
Ingrediënten:
• 2 grote rode paprika’s
• 150 gram kipfilet
• 1 kleine courgette
• 1 rode ui
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel komijn
• Peper en zout naar smaak
• Verse peterselie
Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
• Snijd kipfilet, courgette en ui in kleine stukjes en pers de knoflook.
• Bak de kip in olijfolie, voeg de groenten en kruiden toe en bak nog 5 minuten.
• Vul de paprika’s, zet ze in een ovenschaal en bak 20 minuten.
• Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.
2. Courgetti met pesto en tomaat
Ingrediënten:
• 2 courgettes
• 100 gram cherrytomaatjes
• 2 eetlepels groene pesto
• 1 eetlepel olijfolie
• Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
• Maak slierten van de courgettes met een spiraalsnijder.
• Halveer de tomaatjes.
• Verhit olijfolie in een pan en bak de courgettes kort, ongeveer 2 minuten.
• Voeg de tomaatjes en pesto toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.
3. Griekse yoghurt bowl met bessen
Ingrediënten:
• 200 gram magere Griekse yoghurt
• 50 gram blauwe bessen
• 50 gram aardbeien
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel chiazaad
Bereidingswijze:
• Schep de yoghurt in een kom.
• Snijd de aardbeien in stukjes en voeg samen met de bessen toe.
• Besprenkel met honing en strooi het chiazaad eroverheen.
4. Omelet met spinazie en champignons
Ingrediënten:
• 2 eieren
• 50 gram verse spinazie
• 100 gram champignons
• 1 eetlepel olijfolie
• Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
• Klop de eieren los met wat peper en zout.
• Bak de champignons in olijfolie tot ze zacht zijn.
• Voeg de spinazie toe en laat kort slinken.
• Giet de eieren erbij en bak de omelet tot hij gestold is.
5. Geroosterde bloemkool met tahindressing
Ingrediënten:
• 1 kleine bloemkool
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel komijn
• 2 eetlepels tahin
• 1 eetlepel citroensap
• 1 eetlepel water
Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Snijd de bloemkool in roosjes, meng met olijfolie en komijn.
• Rooster 25 minuten in de oven tot goudbruin.
• Meng tahin, citroensap en water tot een dressing en sprenkel over de bloemkool.
Gezond eten hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een paar simpele ingrediënten en een beetje creativiteit zet je zo een heerlijke maaltijd op tafel die vriendelijk is voor je calorie-inname. Deze recepten zijn ideaal voor drukke dagen, mealprepping of gewoon als je even bewust bezig wilt zijn zonder in te leveren op smaak.
Een beetje variatie in je weekmenu maakt het makkelijk om vol te houden én leuker om naar uit te kijken!