Gegratineerde uiensoep
Gegratineerde uiensoep Gegratineerde uiensoep is een heerlijke en smakelijke ovengerecht, dat ideaal is om te delen met familie of vrienden. Het bestaat uit gestoofde ui ...
Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon Boeuf bourguignon is een klassiek Frans gerecht dat al eeuwen bestaat. Het is een heerlijke, geruststellende maaltijd gemaakt met rundvlees gestoo ...
Quiche lorraine
Quiche lorraine Quiche Lorraine is een klassiek Frans gerecht afkomstig uit de regio Lorraine in het noordoosten van Frankrijk. De quiche bestaat meestal uit een ...
Alle blogcategorieën

Typische ingrediënten

Typische ingrediënten van de Franse keuken omvatten een verscheidenheid aan voedsel zoals olijfolie, boter, knoflook, sjalotten, prei en wortels. Ook wordt veel gebruik gemaakt van soorten kruiden en specerijen zoals tijm, laurierbladeren, basilicum, peper en zout. Er wordt ook veel vis gebruikt in de Franse keuken, met verschillende vissen zoals makreel, tonijn, zalm en sardines. Ook vlees is een belangrijk ingrediënt in Franse gerechten, met kip, lam, rundvlees en wild als veelgebruikte opties. Kaas wordt ook vaak gebruikt in verschillende gerechten, met Franse kazen zoals Brie en Camembert als populaire opties.

Populaire recepten

Populaire recepten in de Franse keuken zijn onder meer stevige stoofschotels zoals boeuf bourguignon, varkensstoofpotjes met wortelen en uien, aardappeltortilla's met geitenkaas en ratatouille. Salades zijn ook een grote hit in de Franse keuken, met frisse combinaties zoals gemengde sla met geitenkaas en honing vinaigrette. Franse desserts zoals macarons, crème brulée en citroenbroodjes worden ook veel gegeten om het diner af te sluiten. De Franse keuken is eigenlijk oneindig en biedt veel verschillende opties voor elke maaltijd.