Recept: Sopa de Nopales

Ingrediënten (voor 4 personen):

Bereidingswijze:

  1. Kook de cactusblokjes 15-20 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn en het slijm verdwijnt. Spoel goed na met koud water.

  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit ui, knoflook en chili. Voeg de tomaten en oregano toe, en laat het mengsel lekker sudderen.

  3. Voeg bouillon toe, breng aan de kook, doe de nopales erbij en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met koriander en limoen.

Deze soep is perfect als lichte lunch of voorgerecht, maar met een beetje rijst of bonen erbij maak je er zo een volledige maaltijd van. Serveer er wat tortillachips naast of een maiskolf van de grill en je hebt een heerlijk Mexicaans bordje comfort. Extra tip: de soep smaakt de volgende dag nóg lekkerder als de smaken goed zijn ingetrokken.

Bekijk per categorie
Meest gelezen