Bavette
Bavette Bavette is een stuk rundvlees uit de flank (of vang), dat zich steeds vaker laat zien op barbecues bij liefhebbers van grillen. Dankzij de uitgesp ...
Spare ribs op de barbecue
Spare ribs op de barbecue Spare ribs nemen in de wereld van barbecue een vaste plek in. Het is een snit van het varken die net onder de ribbenkast zit, en waarin vlees &eac ...
Rollade op de barbecue
Rollade op de barbecue Als je vleesliefhebber bent, komt de term rollade je waarschijnlijk bekend voor. Het gaat om een stuk vlees dat (vaak na bewerking) opgerold wordt ...
Ossobuco
Ossobuco Ossobuco is een gerecht afkomstig uit Italië, met kalfsschenkel als hoofdingrediënt. Het vlees zit aan het bot, met het merg in het midd ...
Ossenhaas voor op de barbecue
Ossenhaas voor op de barbecue Een ossenhaas is één van de meest malse stukken rundvlees die je kunt grillen. Doordat deze spier vrijwel niet beweegt, is het vlees ...
Entrecote voor op de barbecue
Entrecote voor op de barbecue Entrecote is vlees dat uitnodigt om langzaam te garen boven de kolen, met grillstrepen en rijke vleessappen. Het is mooi gemarmerd rundvlees, dat ...
Alle blogcategorieën

Rund, varken en kip

Rundvlees wordt vaak gekozen voor stoofgerechten of juist voor een snelle bereiding op hoog vuur. Denk aan biefstuk of gehakt, die allebei op een heel andere manier gegeten worden. Varkensvlees staat bekend om de veelzijdigheid. Het kan langzaam gegaard worden, maar ook snel gebakken of verwerkt in worsten. Kip is lichter van smaak en wordt bijna overal ter wereld op verschillende manieren klaargemaakt. Of het nu gaat om een hele kip uit de oven of kleine stukjes in een gerecht, kip past zich gemakkelijk aan aan de keuken waarin het terechtkomt.

Andere vleessoorten en gebruik

Naast de bekende soorten zie je ook steeds vaker lam, eend of geit terugkomen. Lam heeft een uitgesproken smaak en wordt vaak gebruikt in stoofgerechten of op de grill. Eend is rijk van smaak en komt goed tot zijn recht in zowel hartige gerechten als in combinatie met zoete smaken. Geit wordt minder vaak gegeten, maar heeft een plek in veel traditionele keukens.

Door te variëren met verschillende vleessoorten krijg je een beter beeld van wat vlees allemaal te bieden heeft. Elke soort vraagt om een andere manier van bereiden en dat maakt het interessant om mee te experimenteren. Zo ontdek je stap voor stap hoe divers vlees kan zijn en hoe het in verschillende gerechten tot zijn recht komt.