Houtskool of hout?
Houtskool of hout? Als je niet exact op de hoogte bent over het verschil tussen hout en houtskool om te grillen, ben je niet de enige. Maar we zullen helpen om dinge ...
Barbecue op gas of houtskool?
Barbecue op gas of houtskool? Grillen op gas of houtskool: het is "het roosterdebat", volgens grillgoeroe Steven Raichlen, maar wat is het verschil tussen gas en hout ...
Koolhydraatarme BLT als lunch
Koolhydraatarme BLT als lunch Het overkomt me steeds vaker de laatste tijd dat het lijkt alsof mijn zachte, witte bedje me tot in de oneindigheid vast wil houden in de ochtend. ...
Barbecue: deksel open of dicht?
Barbecue: deksel open of dicht? Barbecue open of dicht? Je wilt een eenvoudig antwoord op de vraag: Wanneer moet je de deksel op uw grill gebruiken? Maar het is geen open en ...
Alle blogcategorieën

Onze 5 barbecue tips

1. Kies het juiste vlees. Als je begint met barbecueën, is het belangrijk om het juiste type vlees te kiezen dat bestand is tegen lange braadtijden en hoge temperaturen. Vleessoorten zoals rundvlees, kip en varkensvlees zijn een geweldige keuze, maar je kunt ook veel andere soorten vlees proberen.

2. Marinade. Een goede marinade kan de smaak van je barbecue enorm verbeteren. Probeer verschillende marinades te maken met kruiden, olie en wijn om de vlees smaak te verfijnen.

3. Kies het juiste houtskool. Houtskool is een belangrijke bron van warmte voor je barbecue. Kies een kwaliteit houtskool dat lang meegaat en je barbecue warm houdt.

4. Controleer de temperatuur. Het is belangrijk om de temperatuur van je barbecue te controleren door regelmatig het thermometer te gebruiken. Houd de temperatuur laag om te voorkomen dat het vlees verbrand of gaar wordt voordat het klaar is. Hierbij is ook van grote invloed of de deksel open of dicht is.

5. Bijwerken van de sauzen. Barbecuesauzen geven je een kans om je creativiteit te laten zien. Probeer verschillende recepten om je eigen kleurrijke sauzen te maken, die de smaak van je barbecue versterken.